Trustpilot

Vielsesringe - Hvilket materiale skal man vælge?

Oprettet d.

Når I skal ud og finde Jeres vielsesringe, kan der være mange spørgsmål undervejs. Et af dem, er blandt andet, hvilket materiale man skal vælge sine ringe i. 

Som udgangspunkt, er det jo kun Jer selv, der bestemmer det. Men skal man tænke praktisk, er der måske nogle overvejelser, der skal med inden man beslutter sig. 

Herunder vil vi kort beskrive de forskellige materialer, som vielsesringene fremstilles i. 

 

 

Vielsesringe i guld

Vielsesringe i guld er et meget populært og klassisk valg. Hvad enten man vælger guldet som den traditionelle guldfarvet, hvidguld, rødguld eller rosaguld. Vielsesringe i guld laves i de fleste tilfælde enten i 8 karat, 333 promille guld, eller 14 karat, 585 promille guld, men kan også laves i 18 karat, svarende til 750 promille guld. Jo højere karat, jo blødere bliver guldet også og jo mere modtageligt er det for ridser og hakker. Og jo højere karat, jo mere gult er farven også, grundet andelen af guld i materialet. Det mest almindeligt anvendte i Danmark er 14 karat guld til vielsesringe. 

Vielsesringe i guld vil som oftes kunne ændres i størrelsen afhængig af design og antal sten i dameringen, hvis dette er aktuelt. 

Se vores udvalg af vielsesringe i guld her

 


Rosaguld eller rødguld er tonet med kobber. Jo større kobberandel, der er i guldet, jo mere rød vil ringen fremstå. 

Se vores udvalg af vielsesringe i rødguld her

 

Hvidguld er guld, som man nedtoner i den gule farve. Man kombinerer her guldet med f.eks. palladium, samt rhodinerer ringene, så overfladen får en smuk blank og hårdfør overflade. Vielsesringe i hvidguld er derfor også mere hårdføre end vielsesringe i almindelig guld og rødguld.

Rhodinering kan gøres med års mellemrum for at beholde den flotte klare farve. 

Se vores udvalg af vielsesringe i hvidguld her

 

Vielsesringe i titanium
Titanium er et utrolig smukt, men også meget hårdført materiale. Titanium er allergivenligt og et materiale, som er utrolig let. Vielsesringe i titanium har den klassiske kolde, grå farve som kendetegner materialet. Ved hårdt fysisk arbejde, eller hvor ringen er meget udsat, vil titanium være et optimalt materiale at vælge sine vielsesringe i. Ved hårdheden følger også, at ringene ikke kan ændres i størrelsen efterfølgende.
Vær dog opmærksom på, at titanium IKKE er umuligt at ridse, det vil ske, selvom materialet er noget mere hårdfør end f.eks. sølv. 

Se vores udvalg af vielsesringe i titanium her

 

Vielsesringe i sølv

Vielsesringe i sølv, er en billig mulighed for et sæt flotte vielsesringe med en god holdbarhed. Sølv er klassisk og tidsløst.
Sølv har en renhed på 92,5%, heraf 925 stemplet i alle sterling sølv smykker. Sølv er blødere materiale end titanium og rustfri stål, og vil derfor nemmere blive ridset. Vielsesringe i sølv kan ændres i størrelsen. 

Se vores udvalg af vielsesringe i sølv her

 

Vielsesringe i rustfri stål

Vielsesringe i rustfri stål er et rigtig godt alternativ til billige, og flotte vielsesringe, som er utrolig holdbare. Rustfri stål er meget allergivenligt og utrolig hårdt materiale, som holder sig flot blank. Vielsesringe lavet i rustfri stål kan ikke ændres i størrelsen.

Se vores udvalg af vielsesringe i rustfri stål her

 

Vielsesringe i carbon

Vielsesringe i carbon er de sidste par år, blevet utrolig populært. Carbon vejer næsten ingenting og er utrolig let og behageligt at have på. Vielsesringe i carbon laves oftes i den helt sorte farve, men er på det seneste også blevet lavet i en utrolig smuk grålig farve. Vielsesringe i carbon kan ikke ændres i størrelsen. 

Se vores udvalg af vielsesringe i carbon her

 

Vielsesringe i platin

Vielsesringe i platin eller platinum, som det også hedder, hører til sjældenhederne. Platin er et utrolig dyrt og kostbart materiale og langt dyrere end andre materialer. Platin er 30 gange mere sjældent end guld og anses for at være et meget eksklusivt materiale. Platin er tungt, hårdfør og næsten umulig at ridse, men til gengæld meget allergivenligt. Vielsesringe i platin kan derfor heller ikke ændres i størrelsen. 

 

Vielsesringe i keramik

Vielsesringe i eller med keramik er ofte lavet af enten brændt ler eller titancarbid og tungsten. Vielsesringe i keramik kan laves i mange farver, er utrolig hårdføre og holdbare og meget allergivenligt materiale. Vielsesringe i keramik kan ikke ændres i størrelsen. 

Se vores udvalg af vielsesringe i keramik her

 

Vielsesringe i palladium

Vielsesringe i palladium har samme smukke, blanke sølv / hvide farve som platin og hvidguld. Palladium er meget hårdt materiale, men skulle det uheldigvis lykkes at få en ridse, er palladium samme farve hele vejen igennem, og ridsen vil derfor ikke være så tydelig. Palladium er langt hårdere materiale end f.eks. guld og dermed også mere ridsefast og hårdfør. 
Se vores udvalg af vielsesringe i palladium her

 

Vielsesringe med belægning

Vielsesringe med belægning er en langt billigere løsning, end ringe med massivt guld.
Dog er der nogle ting, I skal være opmærksomme på. Selvom vores ringe er belagt med en stærk belægning, vil belægningen med tiden forsvinde. Det kan IKKE undgås. Jo mere ringene skånes, jo længere tid vil belægningen holde.
Hænderne er meget udsatte og det kan ikke undgås at slide på ringene. Belægningen vil være udsat blandt andet pga. vand, rengøringsmidler, arbejde og specielt håndsprit kan være hårdt for både hænder og smykker.

Ringene med belægning er selvfølgelig langt billigere, og en rigtig god metode til at starte med en billigere ring eller hvis budgettet ikke er det største. Ringene er jo stadig ufattelig smukke, man skal bare være forberedt på, at det stykke af ringen, der er belagt, med tiden vil forsvinde. 

Ønsker man at ringen skal bevare sit oprindelige udseende og farve i mange år, anbefaler vi helt klart at man vælger ringene med massivt guld fremfor belægning.


Kommentar(er) 1

Skriv din kommentar